Följ oss på Facebook   Följ oss på Instagram

Håll dig uppdaterad

Här kan du följa Löwex samt läsa nyheter inom branschen.
Pappersfrossa_320Pappersfrossa

2019-06-27: Vi frossar i alla härliga pappersnyheter och blir än en gång påminna om vikten av att välja rätt papper, för att ditt budskap ska nå mottagaren med rätt känsla. Massor av nyheter och roliga specialeffekter finns att välja på, vad sägs till exempel om ett papper som doftar gräs nu när sommaren är här på riktigt!


Viskankervarme_320Julen nalkas, och vi skänker värme...

2018-12-16: En vecka kvar till julafton, och vi tänker med värme tillbaka på vårt glögg-bubbel-mys-mingel här i början av advent. Vi vill tacka alla er som kom och myste tillsammans med oss! Vi vill också härmed utlysa vinnaren i vårt 20-årsquiz, där Anneli Athee från Lessebo-Hovmantorps pastorat blev slutlig vinnare genom utslagsfrågan. Vi belönar henne genom att via UNHCR skänka varma vinterkläder till 20 barn på flykt.


Lowex20_webLöwex firar 20 år!

2018-10-29: Den 30 oktober 1998 var året då Löwex’ resa startade. Mycket har hänt sedan dess och utvecklingen inom media och kommunikation har gått i en rasande takt. Vi firar såklart vårt jubileum med tårta på vårt kontor på Västergatan i Växjö! Kom och prata, fika och spåna med oss om hur kommunikationen kan komma att se ut om ytterligare 20 år!? Välkommen till oss imorgon tisdag mellan 13 och 16.


Rosaoktober_320Rosa oktober

2018-10-01: Under oktober månad trycker vi matchprogrammen för Lakers hemmamatcher i rosa – för att uppmärksamma och stötta cancerforskning. Vi tycker det är extra roligt att Cancerfondens rosa band i år, designat av Bea Szenfeld, är gjort av papper!

Vi kan ge råd om vilken papperskvalitet eller annat material som lämpar sig bäst för just din produkt!


Glas2018_320Upplev småländskt glas

2018-05-17: Vi har återigen fått uppdraget att producera detta magasin som är en verkligt fin inspiration till besök hos alla glasbruk och hyttor som finns i Glasriket; ’I vårt rike skapas avancerad glaskonst och här görs bruksglas som används dagligen i många svenska hem.’ Läs om allt från riddare till stjärnskott, historia möter high-tech.

Magasinet kommer att distribueras till alla hushåll i regionen och finns även att hitta på turistbyråer och glasbruk.
Förutom magasinet som gjorts i stor upplaga på tre språk, svenska, engelska och tyska, finns även en kartfolder som guidar dig rätt på de småländska vägarna. Du ångrar inte ett besök här!


AdobeStock_192094653 - kopiaVägen till GDPR

Den 25 maj 2018 får Sverige och övriga EU-länder en ny gemensam lagstiftning som reglerar hur företag får behandla personuppgifter. Ett perfekt tillfälle att se över sina rutiner och städa i kundregistret.

 

 

 

 

 

 


GoLakers_320Vårt hjärta klappar för Lakers!

2018-03-16: Vi gratulerar Växjö Lakers till seger i seriespelet SHL 2017/2018 och önskar lycka till i slutspelsomgången som startar med första kvartsfinalen på hemmaplan i Vida Arena den 18 mars.


Vårfärger_320Färginspiration med vårkänsla

2018-03-15: När vi tittar närmare på årets färg, Pantone 18-3838 Ultra violet, så växer längtan till våren och vi inspireras av alla härliga lökväxter som nu börjar spricka fram ur frusen jord. Färg har en fin förmåga att förstärka känslor och budskap i både tryckt och digital media!


Värmande vinst_webVärmande vinst

2017-12-12: Efter fredagens adventsmys-mingel med vintertema här på Löwex var det Carina från Redovisningsbyrån som skrapade ihop flest rätt i tipstävlingen. Vi belönar henne genom att bidra till ett vinterpaket från UNHCR innehållande kamin, vattendunk, presenning och filt. Det hjälper en familj på flykt att överleva kalla vintermånader. Carina får även en fickvärmare att stoppa i egen ficka. Grattis! Och tack till alla er som kom och myste tillsammans med oss!


hemsida_kamera

En bild säger mer än tusen ord

2017-10-18: Lycka är att hitta den perfekta bilden, den om passar helt perfekt till innehållet och förstärker budskapet i din text. Men tänk på att alltid ha koll på vad som gäller, en köpt bild får användas för just det uppdraget, i andra sammanhang måste upphovsmannen alltid kontaktas. Lycka till med ditt skapande!

 

 

 

 


LakersklappaVårt hjärta klappar för Lakers

2017-09-19: Vi är glada att få leverera matchklapporna till Växjö Lakers alla hemmamatcher säsongen 2017/2018. Noggrann planering ligger bakom och vi har med omsorg valt "pappret med bästa klappen" och sytt i hop produktionen så effektivt som det bara går för att allt ska klaffa i det tajta matchschemat. Heja Lakers!


L_h_webbNy butik i butiken

2017-09-18: Den 21 sepember slår Lilla Hem upp portarna på Storgatan 15c i Alvesta. En supermysig inredningsbutik med det lilla extra i butiken Lilla Bus' lokaler. Presentkort, kassar, etiketter, kort och mycket mer är väl förberett inför invigningen. Välkommen till lilla Hem!

 

 

 

 

 

 


 IACAC_50arJubileum med sikte på framtiden

Flygplatsprästernas internationella organisation IACAC firar 50 år och vi fick uppdraget att producera och trycka deras jubileumsbok inför konferensen som hålls på Arlanda nu i september. I boken har vi sammanställt bidrag från ett 30-tal flygplatspräster runt om i världen. Unni Franck och hennes kollegor på Svenska kyrkan står i år som värd och organisatör för träffen och temat för konferensen blir samma som boktiteln; Facing the future.


Kyrkoval2017Gör din röst hörd

2017-08-29: Inför kyrkovalet i september har vi på Svenska kyrkans uppdrag tagit fram informationsmaterial av olika slag – både för internt och externt bruk inom Växjö stift, i stora och små upplagor. ”Vad vill du att Svenska kyrkan ska göra?”, ”Använd din rösträtt – gör ett aktivt val”, ”En kyrka där människor vill engagera sig och ta ansvar blir en folklig kyrka”. Så lyder några av budskapen i valkampanjen inför valet den 17 september.


den_gronaboken_nyPlastbanta för framtiden!

2017-08-18: Ingen har väl missat att Sverige har fått nya regler för plastpåsar i butik!? Ett mycket viktigt steg i ett omfattande miljöarbete! Swedbag AB är en av landets ledande leverantörer av bärkassar och i "Den gröna boken" kan du läsa allt om miljövänliga kassar och om hur "papperkassen är ett viktigt led i en hållbar livscykel". Boken har vi tyckt på miljövänligt papper på miljöcertifierat tryckeri och översatt från engelska till svenska. 


Kyrknytt2_17Tema Livsorientering

2017-06-29: Med anledning av O-ringen i Karlstad 2017 har vi fått göra en extra stor upplaga av Kyrknytt – tidningen som ges ut av Svenska kyrkan i Karlstads pastorat fyra gånger per år. Nummer 2 har folkhälsa och livsorientering som tema och trycktes i 195.000 ex och delades ut i början av juni. Den kommer också att finnas tillgänglig för deltagare i årets stora orienteringstävling som går av stapeln i slutet av juli.


tidtabell_mini

Mycket i litet format

2017-05-29: Våren och sommarens busstidtabell för Växjö stadstrafiks alla linjer finns nu att hämta på Växjö Resecentrum och på bussarna. Allt samlat i ett litet och behändigt fickformat - hur smidigt som helst!

 

 

 


Glasriket2017Hett om Glasriket

2017-05-12: I dagarna anlände en ny färsk upplaga av magasinet Glasriket. Vi är stolta över att ha fått förtroendet att hjälpa till med tryckningen – en stor upplaga fördelad på tre språk. Den har nu distribuerats som ODR i Småland och på Öland, och finns såklart även att hämta på olika turistställen i området. Här finns också en kartfolder som kan vägleda dig till alla sevärdheter i vår fantastiska glasregion. Missa inte ett besök här i sommar!


Alvestayran_2017_320x320Snart dags för årets folkfest

2017-05-08: Idag har vi släppt iväg underlag för tryckning av programbladet för Alvestayran 2017. Den trycks i 12.000 ex och delas ut till alla hushåll i Alvesta kommun i slutet av nästa vecka – en vecka innan yran går av stapeln 26-28 maj.

Den blir en färgglad tidning med ett fullspäckat program och mycket trevlig läsning!

 


lanstrafikennyPusshållplatser

2017-02-14: "Sprid kärlek på alla hjärtans dag" är Länstrafiken Kronobergs uppmaning som dagen till ära har pimpat flera busshållsplatser i Växjö och Tingsryd med pussmunnar och hjärtan! Vi på Löwex är väldigt glada över att vi fått hjälpa till med denna kampanj och önskar alla en härlig och kärleksfull alla hjärtans dag!

Ta gärna en bild och tagga med #pusshållplats


KunskapenskatedralDomkyrkan - kunskapens katedral

2017-01-30: Växjö domkyrka används flitigt till allt från traditionella gudstjänster till olika kulturella evenemang, t ex nyligen under Kulturnatten då det bjöds på ett fullspäckat program. Utöver detta vill man nu också erbjuda skolan och gymnasieelever att använda domkyrkan som ett rum för lärande. Vi har formgett ett presentationsmaterial och har levererat en tryckt upplaga för att de ska kunna sprida olika programidéer till lärarkåren.


Nordic annonsAnnonser för digital och tryckt media

2017-01-27: Vi gör annonsmaterial och banners för flertalet kunder som införs i till exempel dagspress eller på webben. Det kan gälla både B2B samt konsumentriktade budskap. Till denna kampanj har vi även levererat en tryckt upplaga av produktfolder samt mässmaterial.


Quality_inbjudanInbjudan i toppklass

2016-12-15: Här var uppdraget att producera en inbjudan som andas kvalitet! Formgivaren skapade en snygg layout som fick en extra lyxig effekt genom en guldfolierad text på framsidan. Kontrasten mellan guldet och det obestrukna pappret blev sobert och rasande elegant! Målgruppen (tandläkare och tandhygienister i Sverige) fick en personlig inbjudan per post, och möjlighet att läsa mer och anmäla sig till eventet som går av stapeln till våren finns på en hemsida byggd just för ändamålet.


denmorkradda_ravenDen mörkrädda räven

2016-12-14: I Linda Eklunds andra barnbok möter vi den mörkrädda räven Alice och hennes vänner i en spännande historia om att övervinna sina rädslor.
Med trådhäftat hårdband, blanklaminerat omslag och skyddslackad inlaga blir denna färgsprakande bok något som tål att bläddras och läsas i om och om igen.

 

 

 


portal_nyhetFlera orter en plats

I veckan lanserar vi två nya beställningsportaler till kunder som finns på flera olika platser runt om i landet. Ett smidigt och enkelt sätt att samla sitt företags gemensamma produkter och bilder. Samtidigt säkerställs att alla enheter profilerar sig på samma sätt. Beställning görs enkelt via portalen och skickas från vårt lager tryggt och lugnt till respektive adress.

 

 

 

 

 

 


Motnyahöjder_fönsterProjektet fortsätter med Toy Tech

I en lokal mittemot gamla stationshuset i Växjö öppnar nu utställningen Toy Tech. Detta är en fortsättning på projektet Mot nya höjder, och här ska låg- och mellanstadieelever i skolor runt om i länet bjudas in att experimentera med tekniken bakom leksaker. Detta är en turnerande utställning som Tekniska museet i Stockholm står bakom. Vi har vi ordnat med ny fönsterdekor och har även tagit fram invändigt skyltmaterial och t-shirts till personalen. Vi önskar alla inblandade mycket nöje!

www.motnyahojder.com


MakergängetGänget som tar oss med mot nya höjder

2016-05-23: Denna veckan startar Maker-turnén som är ett samarbete mellan Tekniska museet och projektet Mot nya höjder. En fortsättning på vägen av skapande, kreativitet, nyfikenhet, uppfinningsrikedom för att öka intresset för naturvetenskap. Gänget på bilden är med på turnén och besöker under tio dagar i slutet av maj ett tjugotal skolklasser i åk 2-8. På uppdrag av Länsstyrelsen Kronoberg har vi även tagit fram affischer, flyers och badges som eleverna får som bevis på väl utförda experiment.

Projektet kan man följa på www.motnyahojder.com


Alvestayra1Alvestayran 2016

2016-05-20: Nu i dagarna delas Alvestayrans DR-blad ut i brevlådor runt om i Alvesta kommun. Sista helgen i maj är det dags för årets yra och vi har åter fått hjälpa till med annonser, affischer och annat kampanj- och säljmaterial, utöver den fullmatade tidningen där vi levererat copy, foto, grafisk form och original till den tryckta upplagan: ”Rekordupplaga med 32 sidor som innehåller annonser, erbjudanden, reportage, intervjuer och inte minst ett fantastiskt program med ett bredare och större utbud”.

Vår uppdragsgivare Helen Salomonsson, centrumledare Alvesta handel:
”Fantastisk fin tidning! Fick den igår och det är många som kommenterat redan.”

Vi tackar för fint samarbete och ser fram emot att få besöka Alvesta nästa helg!


 IMG_4130_buss_nyhetSommartider

2016-05-10: Från och med den 8 maj är det sommartider som gäller för Växjö Stadstrafik. Informationen kring detta landade i Växjöbornas brevlådor lagom till sommaren även vädermässigt gjorde entré. Löwex stod bakom tryckprdoduktionen för detta samt för de behändiga små minitidtabellerna för samtliga linjer som finns att hämta på Växjö Resecentrum eller direkt på bussen!

 

 

 


Textilier_1_aktuellt

Textilier i helig tjänst

2016-03-08: I denna bok kan man läsa om och beskåda den inventering av kyrkliga textilföremål som gjorts på uppdrag av Växjö stift. Vi fick förtroendet att arbeta med grafisk form och original, och har därefter ombesörjt tryckning samt distribution till mottagare runt om i landet. Ett vackert mattlaminerat omslag med svarta för- och eftersättssidor omsluter en linnetrådshäftad inlaga på 176 sidor, tryckt påmiljömärkt papper. Bokreleasen har just varit och upplagan ligger redo att spridas och vi hoppas på fortsatt stort intresse!


Grön vinnare

Grönt är skönt

2016-02-26. När nu odlingssäsongen närmar sig måste vi tipsa om att hålla utkik efter årets nya inspirationstidning från Nelson Garden; Trädgårdslandet är fullmatad med värdefulla odlingstips och där presenteras även hela sortimentet av fröer och lökväxter. Vi är stolta och glada över vårt samarbete, och självklart är tidningen Svanenmärkt, och producerad på FSC-märkt papper.

Vid Löwex’s glöggevent i slutet av förra året delade vi ut ekologiska fröer till våra kunder och uppmanade till egenodling. I tipspromenaden med grönt tema vann Jessica högsta vinsten i form av bidrag till Världsnaturfondens trädplanteringsprojekt. Grattis återigen, och nu finns chansen för alla att vinna fler träd – vi väntar på att få se bevis på vårens och sommarens odlingsframgångar!


 

 

nyhet_tuggummiEn smart reklambärare

2016-02-19. En användbar profilprodukt med budskap och logotype uppskattas av mottagaren och är ett utmärkt sätt att marknadsföra sitt företag på!

Som i all kommunikation är det viktigt att tänka på vem mottagaren är, vad syftet är samt hur produkten knyter samman till din verksamhet. Då kan din produkt hjälpa dig att nå uppsatta mål och skapa en bra relation med dina kunder och samarbetspartners.

Rätt produkt till rätt tillfälle, välkommen!


 

Trovardigt10-15
Trovärdigt med jultema

Lagom till jul landade en ny version av Trovärdigt i brevlådan hos de som bor inom Växjö pastorat. Ett magasin om livsfrågor från Svenska kyrkan i Växjö. Den är distribuerad även till stadens bibliotek och turistbyrå. Magasinet har nu ett nytt format och är tryckt på en obestruken papperskvalitet för en skönare läsupplevelse. Förutom tryckning har vi även fått hjälpa till att spetsa till den grafiska formen. Vi önskar en god läsning!


 

Vinnarbild

En grönare jul

Tack till alla er som kom till vårt adventsmys den 4/12.
Vi gladdes åt många fina resultat i vår gröna tipspromenad och vinnare med flest rätt är Jessica Carlsson, stort grattis!
Som pris skänker Löwex träd till Världsnaturfonden att plantera och restaurera i en av världens regnskogar.

För alla er som deltar i vår egenodlingsutmaning och visar upp skördeframgångar under nästa år finns chans att vinna fler regnskogsträd! Vill du veta mer kontakta Löwex.

 


adventsmys2015

Adventsmys

Mörkret tätnar i advent och vårt andra ljus blir tänt. Vi värnar om vår jord och tänker grönt på vårt bord! Välkommen till oss fredagen 4/12 – drop in från kl 14.30.  Glögg, pepparkakor och annat godis finns framdukat!


 BrickaDomk_3kop

 

Här var det serverat!

Vi är stolta över att ha fått leverera serveringsbrickor till Domkyrkocentrums eget café Lilla Torg. Brickorna finns i två olika storlekar, i tre olika färger. De finns även till försäljning i butiken på samma plan. Vi passar också på att gratulera till att Domkyrkocentrum också  fått Växjö kommuns byggnadspris 2015.

Vi kan varmt rekommendera en god fikastund här!


 kampanj_lillbus


Effekt i flera kanaler

Att kombinera olika typer av kampanjer och synas i flera kanaler blir allt vanligare för att nå en specifik målgrupp.

I samband med att Leksaksbutiken Lilla Bus i Alvesta flyttade till nya fina lokaler fick vi äran att producera webb och kampanjmaterial. Webbsidan med e-handel gjordes responsiv och är nu än mer användarvänlig. Kampanjmaterial och annonsering togs fram både för sociala medier och i tryckt form. Dessutom producerade vi en katalog fylld med härlig inspiration och många fina erbjudanden som räcker hela vägen fram till jul!

 


Löwexparaply


Kommunicera med omtanke

Vi har nu njutit länge av en fantastiskt solig och fin höst. Men efter sol kommer väl så småningom regn..!? Vi har därför rustat oss med en ny uppsättning paraplyer, dels för att sprida vårt varumärke - och framför allt för att skänka skydd och omtanke till våra vänner!

Välkommen in och hämta ett exemplar ifall du inte vill bli blöt. Eller kontakta oss om du vill ha ett paraply med eget tryck!


visitkort_2_IMG_5150

Litet men stort

Det lilla men ack så viktiga visitkortet är en viktig del i din marknadsföring! Med en noga utvald och genomtänkt design förmedlar du känslan av vad ditt företag står för. Det lockar besökare till din hemsida och sprider ditt varumärke vidare. Digital teknik i all ära men ett snyggt visitkort överlämnat vid ett personligt möte är det inte mycket som slår!

 


folkhalsa

 

Så länge man är relativt frisk...

...finns inte mycket klaga på. Detta är ett citat hämtat ur den pinfärska folkhälsorapport som Region Kronoberg gett oss förtroende att formge och trycka. Förutom att det var ett nöje att arbeta med den nya grafiska profilen så är även innehållet och ämnet något som tilltalar oss - i vår allas strävan till det goda livet!


ref_uhv

Ny version om en unik konstnär

Den första boken om Ulrica Hydman Valliens konstnärskap och liv, som vi i höstas fick äran att producera och leverera lagom till bokmässan, sålde snabbt slut. I samband med tryckning av andra upplagan fick vi nu även uppdraget att lagerhålla och distribuera boken till bland annat bokhandlare runt om i landet. Därmed finns nu boken även för beställning på www.bokus.com

Behöver du och ditt företag också hjälp med logistik och distribution?

Vi hjälper dig gärna, välkommen!

 


 

Snygga siffror

Snygga siffror ger balans!

2015-03-31. Just nu jobbar vi intensivt med årsredovisningar för olika kunder. Det glädjer oss att många organisationer och företag tycker det är viktigt att visa sina resultat och siffror på ett snyggt och lättöverskådligt sätt. När det finns färdigt material löser vi tryckproduktionen med de rätta förutsättningarna. Och när kunden behöver det så hjälper vi även till med formen.


 

reflexband

Syns du?

Att marknadsföra sitt företag och varumärke kan göras på många olika sätt. Men för att få mest effekt krävs att man vet vilka kanaler och produkter man ska använda.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med din marknadskommunikation är du varmt välkommen att höra av dig till oss! Tills dess tipsar vi om en lysande produkt - reflexbandet, då syns du garanterat!

 


 

januari15-1Nytt år – nya möjligheter! 

2015-01-08: Ett av årets första uppdrag blev att på uppdrag av Previa ordna distribution av en Steg- och Aktivitetskampanj för anställda hos ett selekterat antal av deras kunder. En friskvårdsutmaning där målet är att ta sig jorden runt på 80 dagar.

Vi önskar alla våra kunder och samarbetspartners en god och stark fortsättning på det nya året!


 

 

adventsmys_web

Första pris går till en ljusare jul!

2014-12-15: I den ljusa tipstävlingen på vårt adventsmys i torsdags gjorde våra gäster lysande insatser. Vinnaren med 6 rätt är Lars Edqvist från Abeba, och vi säger stort grattis och ha den äran! Priset går dock till projektet Ljusare jul där vi skänker klappar till barn och familjer som är i behov av dem. Organisationerna bakom är Kvinnojouren Blenda och Diakonicentrum.


Adventsmys

2014-12-08: Mörkret tätnar i advent och vårt tredje ljus blir tänt. Välkommen till oss torsdagen 11/12 – drop in från kl 15. Glögg, pepparkakor och annat godis finns framdukat!


Välkommen till nya löwex.se

2014-12-08: Vi har länge erbjudit ett brett spektrum av tjänster inom kommunikation, men då många av våra kunder mest känner oss som trycksakspartner väljer vi nu att tydliggöra vår bredd. Dvs vi trycker inte bara trycksaker - vi trycker på all slags kommunikation!


Stor ökning för leksaker på nätet

2014-12-08: Drygt var tredje julklapp har i år hittills sålts på nätet skriver ehandel.se. Enligt Svensk Digital Handel var tillväxten under årets tredje kvartal hela 47% på just leksaker. Därför är vi glada över att ha lanserat en helt ny webshop till Leksaksbutiken Lilla bus som hade en stor framgång med sin kalenderkampanj i slutet av november; 24 fina små klappar inslagna i vackra papper levererat direkt hem till dörren lagom till 1 dec!

Löwex Trycksaker AB

Västergatan 7, 352 31 Växjö

Tel 0470 - 70 96 80
E-post info@lowex.se© Löwex Trycksaker AB | Om webbplatsen och cookies