Följ oss på Facebook   Följ oss på Instagram

Får vi fresta med möjligheten att...

...arbeta enkelt, flexibelt och tryggt med ditt marknadsmaterial?

Hör av dig så berättar vi gärna mer eller räknar på din nästa trycksak, kampanj eller utskick.

Vi erbjuder en kontakt för all din kommunikation. Ring 0470 - 70 96 80

Företagsnamn

Kontaktperson

Telefon

Epost

Meddelande

Möt Anna och Ann-Sofi, grafiska konsulter som ser till att din idé blir verklighet.

Från det lilla visitkortet till stora katalogproduktioner

Löwex tar hand om hela processen. Från idéstadiet till upphandling av tryckeri, projektledning, originalhjälp, leverans och distribution. De ser till att alla inblandade parter får svar på sina frågor, säkerställer kvalitén och att rätt underlag levereras i rätt tid. Om det så är ett litet visitkort, profilprodukter, material till en mässa eller en stor katalogproduktion. Här får du en kontakt för all kommunikation.

- Vi får ibland frågan om vi driver eget tryckeri eller om vi är en reklambyrå. Men vi är inte något utav det, vi är så mycket mer än så, berättar Anna. Vi ser till kundernas kommunikation ur ett helhetsperspektiv och hjälper till med allt runt omkring. Efter mer än 20 år i branschen finns ett väl upparbetat nätverk som vi kan koppla in beroende på kundernas behov.

Allt börjar med en idé...
Läs hela intervjun

Ditt företag har en idé om en trycksak. Redan här kan Löwex hjälpa dig att förädla din idé och se till så den får rätt form genom både design, val av färger och val av papper. Allt för att lyfta din idé till det bästa tänkbara.

Allt börjar med en idé

- Vi kan hjälpa våra kunder med allt originalarbete vad gäller design och form. Om kunden redan har en reklambyrå eller formgivare agerar vi mer som ett stöd till dem så tryckeriet får det material de behöver, säger Ann-Sofi.

- Och att trycksaken trycks på rätt typ av papper, tillägger Anna. Att välja papper är en viktig del. Bland annat för rätt känsla men även för att anpassa vikten på slutprodukten vid distribution. Även ur miljösynpunkt är pappersvalet viktigt. Här guidar vi kunden rätt och ger tips och råd kring de alternativ som finns.

Löwex ser till att det redan från början finns en plan för hela produktionen, från start till att produkten landar i målgruppens hand. Hur stor upplaga ska tryckas? Hur ska den distribueras? Vem tar fram underlaget i form av design, text och bilder? När planen är på plats och tankarna kring produktens form är klar gäller det att hitta rätt tryckeri.

Upphandling – konsten att välja rätt tryckeri

Ett enda tryckeri är sällan lösningen för ett företags alla trycksaker. Många tryckerier är specialiserade och har olika typer av maskiner som klarar av olika typer av produktioner. Ibland är det viktigt med en billig produktion, ibland med bästa tänkbara kvalitet. I en del projekt kan den geografiska platsen vara av betydelse för snabb leverans och ibland krävs vissa miljöcertifieringar. Upplagan spelar också en stor roll i val av tryckeri, är det 200 foldrar som ska tryckas eller 50 000 tidningar? Löwex är mån om att hitta det bästa alternativet som uppfyller både deras och kundens krav.

- Att placera rätt produkt hos rätt tryckeri är en stor del av vår tjänst. Vi har en bra relation med alla våra leverantörer och tryckerier. Och vi har bra koll på deras utrustning och kapacitet. Det är ett levande kontaktnät där det tillkommer nya och ibland faller någon ifrån. Vi håller oss gärna till de svenska tryckerierna men har även bra kontakter i utlandet, berättar Ann-Sofi.

Projektledning

Under hela produktionen finns Löwex till hands och besvarar alla frågor som uppstår hos alla delaktiga parter. De ser till att allt från rätt färgprofiler används till att bildmaterialet är anpassat för tryck till kontroll av provtryck och att tidsplanen hålls.

- Vid vissa produktioner står vi med vid pressarna för att bevaka och för att kunna ta snabba beslut när det behövs. Där känner vi oss trygga med vår erfarenhet och kan tillsammans med tryckeriet bespara kunden både tid och pengar. Ett stopp i en tryckpress vid större produktioner kan bli väldigt kostsamt, berättar Anna.

Leverans och distribution

När trycksakerna är klara ser Löwex till att de distribueras på bästa sätt, oavsett om det är en tidning eller ett reklamblad till dina kunder. De kan även lagerhålla produkter för senare distribution.

Löwex har ett eget webbaserat beställningssystem där kunderna kan beställa brevpapper, kuvert, visitkort och annat tryckt material. Detta underlättar framförallt för företag som finns på flera orter där varje kontor kan gå in och beställa det som behövs.

Ett nära samarbete – enkelt, flexibelt och tryggt

Med Löwex behövs bara en kontakt. De förklarar så du förstår och tar alla frågor som kan uppstå från dig, reklambyrån, tryckeriet, fotografen eller andra som är delaktiga. De ser till att din idé blir till verklighet. Alltid i nära samarbete med dig som kund.

- Som oberoende partner hjälper vi 100-tals företag, stora som små, med deras trycksaksproduktion. Det ger oss stora volymer och därmed bra priser. Allt du betalar för är produkten - vår kunskap och tid bjuder vi på menar Anna.

Har du en trycksak du önskar hjälp med? Eller ett budskap du vill kommunicera, men vet inte exakt hur? Kontakta Löwex så hjälper de dig.

Löwex Trycksaker AB

Västergatan 7, 352 31 Växjö

Tel 0470 - 70 96 80
E-post info@lowex.se© Löwex Trycksaker AB | Om webbplatsen och cookies